2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı 1.sınıf öğrenci kayıtları başladı

 

 


2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı 1.Sınıf Öğrenci Kayıt İşlemleri Duyurusu

Değerli Veliler,

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında ilkokul 1. sınıf  öğrenci kayıtları, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak yapılacaktır. Öğrenci kayıtlarının sağlıklı, düzenli ve zamanında gerçekleştirilmesi, okulların derslik kapasitelerinin tam olarak kullanılabilmesi ve bazı okullarda öğrenci yoğunluğunun oluşmaması amacıyla, öğrenci kayıt işlemleri sırasında aşağıdaki esas ve usullere göre hareket edilmesi gerekmektedir:

Kayıt Alanları ve Kayıt Talepleri:

  1. Öğrenci kayıtları, okullar bazında belirlenen kayıt alanlarına göre yapılacaktır.
  2. Okulumuz için belirlenen kayıt alanları dışındaki adreslerde oturan öğrencilerin kayıt talepleri kabul edilmeyecektir.

  3. İkamet Nakilleri ve Kayıt Talepleri:
    • Okulumuza kayıt tarihinden geriye doğru 6 ay içinde yapılan ikamet nakilleri sebebiyle yapılacak öğrenci kayıt talepleri, okul yönetimimiz tarafından ayrıntılı şekilde incelenecektir.
    • Tereddüt halinde Nüfus Müdürlüğü veya İlçe Emniyet Müdürlüğünce ek inceleme istenecektir.
  4. Gerçeğe Aykırı Beyanda Bulunan Veliler:

    • Öğrenci kayıt işlemleri sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunan veliler hakkında 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun ilgili maddesine göre işlem yapılacaktır.
    • İlçe Nüfus Müdürlüğü ile gerekli yazışmalar yapılarak öğrencinin ve velisinin adres kaydının gerçek ikamet ettiği adrese yapılması sağlanacaktır.
    • Öğrencinin kaydı silinerek gerçek adresinin bulunduğu ikametgahın kayıt alanındaki okula kaydedilecektir.

Öğrenci kayıtlarının adil ve düzenli bir şekilde yapılmasını sağlamak ve şüpheli beyanların önüne geçmek amacıyla belirlenen bu kurallara  velilerimizin uyması önem arz etmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi